PROF. DR. ŞEHABETTİN YİĞİTBAŞI KÜTÜPHANESİ

Kütüphane ve dokümantasyon hizmetleri, her düzeydeki eğitim-öğretim ile bilimsel araştırmaların vazgeçilmez desteği olup, bunların kalitesi ile doğrudan ilişkilidir. Kütüphanemiz, bilgi hizmetleri taleplerini en üst düzeyde karşılayan, çağın gerektirdiği hizmeti en iyi şekilde sunan ve Üniversitemizin gelişimine katkıda bulunan örnek bir bilgi merkezi olma amacıyla öğrenci, idari ve akademik personel ile diğer kullanıcılara hizmet vermektedir. Grup çalışma odaları ve akademisyen çalışma bölümleri bulunan Kütüphanemizde kitaplar açık raf sisteminde düzenlenmiştir. Gelişmiş Kütüphane Otomasyon Sistemi ile internet üzerinden kütüphanedeki kaynakların taraması ve diğer işlemler yapılabilmektedir. Kullanıcılar otomatik ödünç-iade (self-check) cihazlarıyla işlemlerini hızlı bir şekilde yapabilmektedir. Bunun yanı sıra tüm kullanıcılarımız uzaktan erişim sistemimizle kütüphanenin elektronik kaynaklarından 7/24 faydalanabilmektedir. Kütüphane koleksiyonunda 172.000’ nin üzerinde basılı yayın (kitap, tez ve nadir eser) ile 1007 çeşit dergi bulunmaktadır. Ayrıca 204.928 adet e-kitap satın alınarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Kütüphanemizde TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından sağlanan 19 adet veri tabanı ile abone olunan 14 adet veri tabanı olmak üzere toplam 33 adet elektronik veri tabanı vardır. Bu veri tabanları içeriğinde 4.230.087 e-kitap, 44.861 e-dergi ve 5.515.336 e-tez bulunmaktadır. Mevcut kitap, dergi ve bilimsel dokümanlara çağdaş ölçüler içinde yenilerinin eklenmesi yanında, ödünç verme ile yurt içi ve yurt dışı kütüphane ve bilgi merkezlerindeki bilgiye çevrimiçi ulaşım ve yararlanma olanakları da sürekli arttırılmaktadır.

Gösterge verileri için tıklayabilirsiniz.

06 Şubat 2020, Perşembe 5744 kez görüntülendi