Total Materia, 450,000’in üzerinde metal ve metal dışı malzemenin 20,000,000’den fazla özellik kaydını barındıran ve Türkçe dil desteği ile sunulan bir malzeme veritabanıdır. Metalurji Mühendisleri başta olmak üzere tüm ilgili mühendislik alanlarında çalışan akademisyenlerin aradıkları her türlü veriye ulaşabilecekleri dünyadaki en geniş kapsamlı veritabanı olma özelliği taşır.

 

Tüm Total Materia modülleri, güvenilir ve kullanımı kolay veritabanları için araştırılmış ve metalurji uzmanları tarafından geliştirilmiştir. 160’dan fazla ülkede güvenle kullanılan Total Materia, ISO 9001: 2008 ve ISO 27001: 2005 standartlarına uygundur.

Total Materia özellikle “AR-GE, ÜR-GE, Tasarım CAD/CAE, Üretim, Kalite, Bakım, Malzeme Tedarik ve Satınalma” faaliyetlerinde son derece faydalı ve benzersiz bir kaynaktır.

  • “600.000 Metal ve Metaldışı malzeme” için doğrulanmış kaynaklardan (standartlar, teknik el kitapları, veri sayfaları, vb.), her sayfada referanslar mevcuttur.
  • Malzemeler icin 80 farklı ulusal standart esdegerleri, capraz referansları, Mekanik Fiziksel Özellikler, Kimyasal Kompozisyon,
  • ISIL İŞLEM, Korozyon bilgilerinden, Hangi elektrod ile kaynak yapılması gerektigine kadar pek cok bilgiye kolayca ulasabilir,
  • 150 binden fazla Stress Strain eğrisi, Yorulma verileri ve “28 farklı formatta CAE yazılımına direk veri aktarımı.”

Green Line: Tasarım Faaliyetleriniz ve ürünlerinizin çevreye olan etkilerini anlamaya yardımcı olan, Karbon ayak izi, Sürdürülebilirlik ve BOM Malzeme Listesi, Compliance Değerlendiricisi vb. bilgiler icerir.

  • Total Materia: Green Line – Life Cycle Assessment (LCA)
  • Total Materia: Green Line – BoM Assessor

Predictor: Malzeme özelliği tahminleri için uygulamalı makine öğrenmesi (Artificial Intelligence) EKSİK VERİLER – BOŞLUKLARI DOLDURMA konusunda Total Materia’da eksik kalan bilgileri sağlar.

  • Total Materia: Predictor ile Kimyasal içerik farklılıkları Malzemelerin mekanik özelliklerine nasıl etki ettiğini görebilirsiniz.
  • Yavas ve pahalı testler yerine 20 saniyede Standartlar veya üreticiler tarafından saglanmayan eksik malzeme verilerini yüksek dogrulukta tahmin eder.

2007’den beri kullanılan SMARTCOMP ile Spektrometreyle taradiginiz her malzemeyi kolayca tanımlayabilirsiniz.

Türkçe Broşür: https://www.totalmateria.com/documents/TMbrochure_tr.pdf

 

Deneme Erişimi Bitiş Tarihi : 31.12.2023

Erişim Linki: https://www.totalmateria.com/page.aspx?ID=Login&LN=TR

05 Eylül 2023, Salı 31 kez görüntülendi