VETİS Uzaktan Erişim Sayfası için tıklayınız.

 

Kurumsal e-posta adresi almak için tıklayınız.

 

Uzaktan Erişim (Vetis) Rehberi için tıklayınız.

 

VETİS Nedir?

Üniversite ve araştırma merkezlerinde kullanılan ulusal veya uluslararası elektronik veri tabanlarına, kampüs dışından, hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilmelerini sağlayan bir araçtır. VETİS bu kaynaklara proxy, VPN veya herhangi bir ek ayar yapmadan ulaştırır, kullanıcılar detaylar ile uğraşmaz.

 

Kullanım Şekli

 VETİS ile veri tabanlarına bağlanmak isteyen kullanıcılar Kütüphanemiz aracılığı ile veri tabanlarına uzaktan bağlanabilirler. Kullanıcılar, Kütüphanemizin ana sayfasında yer alan uzaktan erişim sekmesine tıklayarak ya da https://tarama.aku.edu.tr/vetisbt/ adresinden elektronik veri tabanlarımıza erişim sağlayabilirler.

 

* Kütüphane üyeliği bulunan kullanıcılar kütüphane kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme giriş yapabilirler. Yeni bir üyelik yapmalarına gerek yoktur.

* Kütüphane Otomasyon Sisteminde kaydı olmayan kullanıcılar ise ana sayfada bulunan “Sisteme Giriş Yap / Kayıt Ol ” butonuna tıklayarak, gerekli bilgileri doldurduktan sonra sisteme kaydolabilirler. Bu işlemden sonra kurumsal mail adresine gelecek aktivasyon linkini tıklayarak hesabı aktif hale getirip giriş işlemini yapabilirler.

* Kurumsal e-posta (akademik ve idari personel) adresine erişim için tıklayınız.

* Kurumsal e-posta (öğrenci) adresine erişim için tıklayınız.

Not: Öğrenciler için kurumsal eposta uzantısı @usr.aku.edu.tr olarak kullanılmaktadır. 

Oturum açma işleminden sonra veri tabanlarını kullanabilirsiniz.

 

* Herhangi bir sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçiniz. 

Tel. : (0272) 218  1180 / 1178 / 1165 / 1166 

E-posta : kutuphane@aku.edu.tr

22 Eylül 2020, Salı 86371 kez görüntülendi