Turcademy; Multidisipliner bir e-kitap platformu olup Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Astana Yayınevi, Der Yayınları, Dora Yayınevi, Efil Yayınevi, Ege Yayınları, Ekin Yayınevi, Gazi Kitabevi, Literatür Yayıncılık, Müzik Eğitimi Yayınları, Nobel Tıp Kitabevleri, Palme Yayınevi, Pegem Akademi, Phoenix Yayınevi, Seçkin Yayıncılık, Siyasal Kitabevi, Yapı Kredi Yayınları ve Yeni İnsan Yayınevi’ne ait yaklaşık 10.000 e-kitaba erişim sunmaktadır.

Kurum ağından www.turcademy.com adresine bağlandığınız zaman sayfanın üstünde “Afyon Kocatepe Üniversitesi aboneliği ile bağlanıyorsunuz” bilgilendirme mesajını göreceksiniz. Kullanıcılarımızın kitap okuyabilmeleri ve indirebilmeleri için sağ üst köşede bulunan “Kayıt” butonuna tıklayarak kurumsal e-posta adresleri ile (@aku.edu.tr veya @usr.aku.edu.tr) bir profil oluşturması gerekmektedir. Akabinde kullanıcının, e-postasına iletilecek aktivasyon bağlantısını takip ederek hesabını aktif hale getirmesi gerekmektedir. Daha detaylı kullanım yönergesini https://www.youtube.com/watch?v=mRGzEDfpE70 adresinden inceleyebilirsiniz.

 

Erişim Linki: www.turcademy.com

 


 

Piri Keşif Aracı; Arama odaklı kurumsal olarak özelleşmiş bir keşif aracıdır. Piri, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler için araştırılan konu hakkında birçok veri tabanını tarayarak sonuçları analiz eder ve listeler. Yapay zekâ destekli modern arama algoritmaları ile ilgili içerikleri bulmayı amaçlar. Kurumunuzun abone olduğu veri tabanları ile birlikte geniş açık erişim içeriği sayesinde kullanıcılarınız tüm ihtiyaçlarını karşılar ve kullanıcı dostu ekranları ile araştırmaya teşvik eder.

Piri Keşif Aracı sadece dijital veri tabanları ile değil kütüphane kataloğunuz ile de entegredir ve kütüphanenizdeki basılı yayınların da sonuçlarını gösterir.

Piri Keşif Aracı ile ilginizi çeken yayınları listenize ekleyip daha sonra tekrar görüntüleyebilir ve kendi çalışma alanınızı yaratabilirsiniz. Yararlandığınız yayınlara kolayca atıf verebilir, hızlıca paylaşabilirsiniz.

Piri Keşif Aracı, YÖK Ulusal Tez Merkezi* ile birlikte binlerce yabancı üniversite de yayınlanmış yüksek lisans ve doktora tezlerini kapsar. Sadece tez arayabileceğiniz bir ekran sayesinde arama kelimesi ile bağlantılı tezlere kolayca ulaşabilirsiniz.

Piri, her geçen gün popülerliği artan video veri tabanlarını* kapsayan tek keşif aracıdır.

Piri Keşif Aracı;

  1. 100 milyondan fazla akademik eser (makale-bildiri-tez vb.),
  2. 28 milyon Açık erişim PDF & HTML tam metnini,
  3. Gelişmiş arama ile sorgu yapılandırmasını,
  4. Kişisel çalışma alanını,
  5. Üniversitenize ait basılı yayınlarını kapsar.

 

Erişim Linki: https://kesifaraci.com/index.jsp?uid=aku.edu.tr

 


 

Asos İndeks; Türkiye’de var olan dizinleme kültürünün üzerine kurulmuş, yayınlanan tam metin ve bu metinlerdeki atıf yapan ile atıf yapılan metin arasındaki ilişkiyi bilimin hizmetine sunan bir veri tabanıdır. Asos İndeks kapsamı; Fen, Sağlık ve Sosyal bilimler alanında yayın yapan dergileri indekslemek ve dergilerde yayınlanan makalelere yapılmış atıfları araştırmacılara sunmak şeklindedir.

Asos İndeks’te, ulusal ve uluslararası yayın yapan 1400’den fazla dergiye erişebilir, bu dergilerde yayınlanan 160.000’den fazla makaleye ait tam metinleri araştırmalarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca Asos İndeks tarafından taranan dergilerden çalışmalarınıza yapılan atıfları görüntüleyebilirsiniz. Asos İndeks’e bilgisayarlarınızdan veya mobil cihazlarınızdan erişebilirsiniz.Kullanıcı adı veya şifreye ihtiyaç duymadan kurumumuz ağından Asos İndeks’e sınırsız erişim sağlayabilirsiniz. Kurum dışından Asos İndeks’e erişebilmek için kurumsal e-posta adresiniz ile sisteme kayıt olabilirsiniz.

 

Erişim Linki: https://asosindex.com.tr/

 


 

BookCites; Türkiye merkezli yayıncıların yayımladığı kitapları temel alan bir atıf dizinidir. Böylece Türkiye merkezli yayıncılar tarafından yayımlanan binlerce kitabın ve hakemli konferanslar/sempozyumlar sonucu yayımlanan akademik kitaplarda bulunan atıfları kapsamayı amaçlar.

BookCites aynı zamanda akademik bir veri tabanıdır. Kullanıcı tek arama panelinden binlerce kitap ve kitap bölümü içerisinden arama yapabilir. BookCites ile araştırmacılar açık erişimli kitapların tam metinlerine de kolaylıkla ulaşabilirler.

 

BookCites’da;

  1. 350 + yayınevi bulunmaktadır.
  2. 35.000 + Yayınevi kitabı bulunmaktadır.
  3. 2200 + Tam metin bildiri kitabı bulunmaktadır.
  4. 90.000 + Tam metin bildirisi bulunmaktadır.
  5. 4 Milyon + atıf bulunmaktadır.
  6. Yayınevi, kitap ve atıf sayıları gün geçtikçe artmaktadır.

 

Hangi özellikler mevcuttur?

Bookcites Atıf Dizini, en basit ara yüzü hedefleyerek kullanıcıların atıflarını bulmasına olanak sağlayacak yardımcı araçlar sunmaktadır:

  1. Arama sonuçlarında yıllara göre sıralama seçeneği mevcuttur.
  2. Her makale için yazar, yayınevi, yıl gibi bilgiler arama sonucundan kitaba tıklanarak erişilebilir, kaynakçaları indirilebilir.
  3. Bulunan sonuçlar kolayca yazdırılabilir, yazdırma öncesi düzenlenebilir.
  4. Kurumsal kullanım sayısı ve kitap indirme sayıları istatistik raporu olarak kuruma sunulur.
  5. Mobil cihaz uyumlu bir hizmettir.
  6. Kurum dışı erişim olanakları sağlanmaktadır.

 

Erişim Linki: https://bookcites.com/

 


 

Akademik TV; farklı öğrenim seviyelerindeki kullanıcılara hitap eden videolar barındıran ve akademi camiasına hizmet etmeyi amaçlamış milli bir video veri tabanıdır. Kullanıcılar sistemde yer alan videoları izleyebileceği gibi sisteme ücretsiz kayıt olup video yüklemesi de yapabilirler.

Akademik TV’de, Türkiye’de gerçekleştirilen onlarca akademik sempozyuma ait akademik bildirilerin video sunum halleri  yer almaktadır. Yüzlerce konu başlığında yayımlanmış binlerce videoyu bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca eğitmenler tarafından oluşturulmuş, farklı konu başlıklarında yayımlanmış kurslar Akademik TV’de yer almaktadır.Akademik TV tüm akademi camiasına katkı sağlamayı hedefleyen bir veritabanıdır. Bu kapsamda üniversite öğrencileri ve akademisyenler kurumlarının internet ağından giriş yaparak sistemi kullanabilmektedir. Bunun yanı sıra kurumsal e-posta adresleri ile sisteme kayıt sağladıklarında kurumlarının internet ağına gerek kalmadan da sistemi kullanabilmektedir.

 

Akademik TV kullanım kılavuzunda daha detaylı kullanım bilgisi mevcuttur.

 

Erişim Linki: https://www.akademiktv.com/

02 Ocak 2022, Pazar 1151 kez görüntülendi