Mayıs 1924’te kurulan Cumhuriyet (“Cumhuriyet”) en eski laik Türk günlük gazetesidir ve yaygın olarak Türkiye’de kalan son muhalif gazetelerden biri olarak kabul edilir. Gazeteci Yunus Nadi Abalıoğlu tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimiyle kurulan Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk gazetesiydi ve demokrasi, laiklik ve hukukun üstünlüğü inancını destekledi. Gazetenin yayın ilkelerine göre: Cumhuriyet bağımsız bir gazetedir; bilimsel ve geniş anlamda Cumhuriyetin, demokrasinin savunucusudur. Cumhuriyeti, demokrasi anlayışını ve ilkelerini yıkmaya çalışan her güçle mücadele edecektir. Atatürk devrimi ve ilkelerinin açtığı “Aydınlanma” yolunda laiklik ilkesinin toplum tarafından benimsenmesi için çaba gösterecektir.

Son 95 yılda Cumhuriyet, Türkiye’nin değişen siyasi, sosyal ve ekonomik ortamına tanıklık etti. İçinde bulunduğumuz dönemin zorluklarına rağmen Cumhuriyet Kurumu, Türkiye’nin dinamik tarihi ve küresel toplumla ilişkileri hakkında eleştirel belgeler sunarak yurt içi ve yurt dışı haberlerini sürdürmeye devam etti.

21. yüzyılda Cumhuriyet, Atatürk’ün somutlaştırdığı demokrasi ve laiklik ilkelerine bağlılığını sürdürmektedir. Gazetenin günlük tirajı 30.000’in üzerinde ve web sitesine her ay yaklaşık 25 milyon ziyaretçi geliyor. Türkiye’nin en etkili gazetelerinden biridir ve yerli ve yabancı okuyucular tarafından tarafsız, akıllı habercilik için güvenilir bir kaynak olarak kabul edilmektedir.

 

Erişim için link: https://gpa.eastview.com/cumhuriyet/

Erişim Başlama Tarihi :  07 Haziran 2021

Erişim Bitiş Tarihi :  25 Haziran 2021

07 Haziran 2021, Pazartesi 576 kez görüntülendi