Grammarly Premium Aboneliği

 

Hakkında:

Grammarly; öğrenci ve akademisyenlerin dil bilgisi, noktalama işaretleri, cümle yapısı ve kelime kullanımı gibi İngilizce dilinde yazım yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı olan bir öğrenme uygulamasıdır. Yaklaşık binden fazla kurum müfredatları çerçevesinde yazım kabiliyetlerini geliştirmek için Grammarly’i kullanmaktadır. 1 milyondan fazla öğrenci yazı yazma yeteneklerini geliştirmek ve intihal yapmamak için Grammarly’den yararlanmaktadır. Grammarly’i kullanan kurumlar arasında Penn State, California State, Central Michigan ve Phoenix Üniversiteleri bulunmaktadır.

 

Grammarly’nin eğitim kurumları kurumsal lisansı şunları içermektedir.

  1. Çevrimiçi Editör
  2. Orijinallik Testi
  3. Microsoft Office Eklentisi
  4. Tarayıcı Eklentileri (Chrome, Safari, Firefox, Edge)
  5. Masaüstü Uygulamaları (MAC OS, Windows)
  6. Yönetici Erişimi
  7. 7/24 E-posta desteği

 

Grammarly’ ye kayıt olmak için:

  1. Üyelik talepleri e-posta yolu ile “kutuphane@aku.edu.tr” adresi üzerinden bildirilecektir.
  2. Üyelik talebi ile birlikte ad-soyad ve kurumsal e-posta bilgilerinin yazılması yeterlidir.
  3. Üyelik talebinde bulunan kullanıcı, Grammarly yöneticisi tarafından sisteme eklenmesinin ardından aşağıda bulunan linkteki adımları takip ederek Grammarly Premium üyeliğini aktif hale getirebilir.
  4. Aktivasyon işlem kılavuzu için tıklayınız.

 

 

 

Dünyanın 1 Numaralı Online Dil Öğrenme Aracı Olan Rosetta Stone Library Solution Veri Tabanı; 15 Mayıs 2021 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

 

Dünyanın 1 Numaralı Online Dil Öğrenme Aracı Olan Rosetta Stone Library Solution veri tabanı; araştırmacılarınızın, öğrencilerinizin ve kurum çalışanlarınızın kullanabileceği, ister başlangıç seviyesi olsun, isterse orta seviyede, farklı seviyedeki kullanıcıların istifade edebileceği, 30 dil içeren dünyanın en popüler dil eğitim setidir.

Dünya üzerindeki her türlü eğitim kademesinden 22,000’den fazla okul, 8,000’den fazla özel şirket (Vodafone, Siemens, EasyJet, Tripadvisor, TDK, Hitachi gibi) ve 9,000’den fazla ulusal/uluslararası kâr amacı gütmeyen organizasyonun kullanmakta olduğu, dünyanın bir numaralı online dil eğitimi ve öğretimi setidir. 1,000’in üzerindeki değerlendirmeye göre, 5 yıldız üzerinden 4.7 puan alarak bu alanda en yüksek puana sahip dil öğrenme aracıdır.

Kültürler arası etkileşim arttıkça dil öğrenmeye olan ilgi ve ihtiyaç da artmaktadır. Bu yenilikçi dil çözümü de bu ihtiyacı karşılamaktadır. Rosetta Stone’un başarısı “patentli ve ödüllü” Dynamic Immersion yöntemine dayanmaktadır. 22,000’den fazla okul tarafından 20 yılı aşkın süredir kullanılmaktadır. .

Türkçe, Afganca, Almanca, Arapça, Çince, Dari Farsçası, Endonezya dili, Farsça, Filipin dili, Flemenkçe, Fransızca, Hintçe, İbranice, İngilizce (Amerikan), İngilizce (İngiliz), İrlandaca, İspanyolca (Latin Amerika), İspanyolca (İspanya), İsveççe, İtalyanca, Japonca, Korece, Latince, Lehçe, Portekizce (Brezilya), Rusça, Savahilice, Urduca, Vietnam dili, Yunanca olmak üzere 30 dil içeriği bulunmaktadır.

 

 

Hızlı Erişim Adımları

 

Bilgisayardan erişim:

  1. Erişim linkine tıklayın
  2. Kurumsal eposta adresinizi, yeni belirleyeceğiniz şifreyi girin ve öğrenmek istediğiniz dili seçerek kayıt olun.
  3. Launch Rosetta Stone Foundations linkine tıklayıp giriş yapın.

 

Mobilden erişim:

  1. Öncelikle bilgisayardan erişim sağlayın ve kurumsal eposta adresinizle bir hesap oluşturun
  2. Mobil cihazınıza Rosetta Stone’u yükleyin ve giriş yapın
  3. Sign in kısmından, Work or School seçeneğine tıklayın
  4. Bilgisayardan oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifresinin yanı sıra Namespace kısmına ns240700 bilgisini ekleyip, giriş sağlayın.

 

Erişim Linki: https://bit.ly/rosettadeneme

Deneme Erişimi bitiş Tarihi: 15 Mayıs 2021

 

Veri tabanlarını kampus dışından kullanabilmek için Kütüphane web sayfamızdaki (https://kutuphane.aku.edu.tr) Uzaktan Erişim (https://tarama.aku.edu.tr/vetisbt) linkine tıklayarak giriş yapınız.

 

16 Mart 2021, Salı 2363 kez görüntülendi