Global e-Journal Library veritabanı, 30 Ekim 2016 tarihine kadar üniversitemizin deneme erişimine açılmıştır. Veritabanına, kütüphane web sitesi deneme veritabanları menüsünden veya aşağıdaki adresten erişebilirsiniz.

Erişim adresi: http://104.45.30.167/search/001/w_index/

Global e-Journal Library Hakkında:

The Global e-Journal Library ; tarım, yaşam bilimleri, biyomedikal bilimler, toplum ve yönetim bilimleri,  sanat ve beşeri bilimler, temel bilimler, mühendislik ve teknoloji alanlarında yayımlanmış, 125 yılı kapsayan 22 binin üzerinde açık erişim dergiye  tek bir arayüzden erişim sağlayan bir veritabanıdır.

GeJL'nin diğer açık erişim çözümlerinden farkı nedir?

GeJL; tüm Altın dergileri, Gecikmeli erişim (amborgolu) dergileri ve İngilizce ticari ve profesyonel dergileri içeren tek çözümdür (Diğer tüm çözümler sadece Altın açık erişime odaklanarak diğer önemli dergileri dışarda bırakırlar.). Farklı yayıncı sitelerinden edinilmiş tam metin bağlantılar ile e-dergilere erişim sağlayan büyük bir veritabanına sahiptir.

Pasif olarak yayıncıların bilgi sağlamak için, diğer kuruluşlar gibi yayıncıların onlarla iletişime geçmelerini beklemek yerine, dergileri kendi arayan dünya çapındaki tek kuruluştur. Sonuç olarak kullanıcıları, diğer çözümlerden daha çok dergiye ve makaleye ulaştırabilmektedir. GeJL, yayıncılarla iletişime geçecek, metadata küratörlüğünü yapacak ve bunları web ortamında bulanabilir hale getirecek, diğer kuruluşlarda olmayan, aktif insan gücüne sahiptir.

Neden daha fazla dergi ve makale?

Dünyadaki bilgiler her 14 ayda bir ikiye katlanıyor!!! Yani her bir yıl ve iki aydaki bilgi, dünyadaki toplam bilgiden iki kat daha büyük. Bir kütüphanenin koleksiyonu, diğer açık erişim çözümlerinin kısıtlı dergi içeriğiyle daha iyi hale gelemez. Çünkü bunlar, sürekli meşgul olan yayıncılardan onlarla iletişime geçmesini beklemek zorundalar.

Rakamlarla The Global e-Journal Library

• Açık erişim dergilerde 9 milyon makale,
  • 135 ülkeden  22,000 açık erişim dergi
  • 125 yılı kapsayan yayınlar
  • 8.000 yayıncı
  • Altın ve yeşil yol yayınlarını birlikte kapsar
  • Güçlü arayüz özellikleriyle erişim
  • Önemli konular;
  • Tarım & Biyoloji Bilimleri – 700.000'den fazla makale
  • Temel Bilimler – 2,5 milyondan fazla makale
  • Mühendislik & Teknoloji – 1,5 milyondan fazla makale
  • Sanat & Beşeri Bilimler – 800.000'den fazla makale
  • Biyomedikal – 4 milyona yakın makale
  • Sosyal ve Yönetim Bilimleri – 1,5 milyondan fazla makale
  • Türkiye'den 370 dergi ve 80.000'den fazla makale!

Global e-Journal Library Deneme Veritabanı'nı kullanmak için Tıklayınız.

11 Mayıs 2016, Çarşamba 393 kez görüntülendi