Tarihin en önemli anlarını belgelendiren mikrofilm koleksiyonlarının dijitalleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Her biri 5.000 ile 200.000  arasında sayfadan oluşan bu özel koleksiyonlar; büyük Gale dijital koleksiyonlarının tamamlayıcı bir unsuru olarak, araştırmacılara birincil kaynak olarak sunulmaktadır.

NewsVault – Dijital Gazete Arşivleri
 
Financial Times, The Times, Ills. London News, Economist vb. daha bir çok gazete arşivine ulaşabileceğiniz gazete arşivi veritabanıdır. 11 Milyon sayfadan fazla ve 400 yıllık geçmiş ile tarih, bilim, ekonomi, toplum ve daha bir çok başlık altında Avrupa, Osmanlı İmparatorluğu, Türkiye Cumhuriyeti ve tüm dünya hakkında araştırma yapabileceğiniz devasa bir gazete arşivini araştırmacıların hizmetine sunmaktadır.

The Times Dijital Arşiv 1785-2010 
The Times, 1785 yılından bu yana dünya olaylarını objektif bir şekilde kapsayan, hem dünya liderlerine hem halka hitap eden, ödüllü, devamlı yayım yapan en eski günlük gazetedir. The Times, 200 yılı aşkın tam metin  tıpkı basımlardan oluşan 19. ve 20. yüzyılın en saygın çevrimiçi kaynaklarından biridir. Bu tarihi gazete arşivi, dünyada orjinal olarak yayımlanan kaynaklar çerçevesinde en iyi bilinen ve en çok atıf alan gazete arişivine ulaşmak için araştırmacılara eşsiz bir fırsat sağlar .
 
The Economist Dijital Arşiv 1843-2012
The Economist, araştırmacıların kıtalar arası politik ve ekonomik trendleri karşılaştırmasına ve 19., 20. ve 21. yüzyılın büyük olayları ile ilgili güvenilir araştırmalar yapmalarına imkan veren tam metin  olarak araştırılabilir haberler, ekler ve mektupları araştırmacılara sunmaktadır.
 
The Financial Times Dijital Arşiv 1888-2012
The Financial Times, Avrupa ve Dünya Ekonomisi`nin nabzını tutan dunyanın en iyi bilinen ekonomi gazetelerinden biridir. The Financial Times ekonomik olayların nedenlerini küresel ölçekte incelemektedir. Diğer gazete koleksiyonları ile birlikte tek bir arayüzde tarama imkanı sunmaktadır. Böylelikle aynı tarih veya konudaki diğer gazete haberlerini anında karşılaştırma imkanını sunar.

Erişim Adresi : http://infotrac.galegroup.com/itweb/akutr?db=GDC

Kullanıcı Klavuzu : https://www.youtube.com/watch?v=OangGE_MFWE
                               https://www.youtube.com/watch?v=gnH5vTlQgA0

Deneme Erişimi Bitiş Süresi : 05.04.2017

Veri tabanını ücretsiz kullanmak için tıklayınız.

 

13 Mart 2017, Pazartesi 162 kez görüntülendi