Kütüphanemizin 1. Katında bulunan Multimedya Odası 36 adet bilgisayar ile kullanıcılarımıza hizmet vermektedir. Multimedya salonumuzun kullanım önceliği Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerine aittir ve öğrencilerin bilişim gereksinimlerini karşılamak amacıyla hizmet vermektedir. Üniversite dışından kişilerin bilgisayar odalarına girmeleri kesinlikle yasaktır.

 

Multimedya 7Multimedya 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilgisayar kullanım hakları öğrencilere belirli bir süreliğine verilir. Kullanım süresi bitiminde, ilgili kullanıcıya ait tüm profil ve disk alanları silinecektir. İnternet kullanımı için kullanıcı adı ve şifreleri sadece o şifreyi alan öğrencinin kullanımı içindir. Şifreyi alan öğrenci, bunun güvenlik ve gizliliğinden bizzat sorumludur. Şifrenin bir başkası tarafından kullanıldığının tespiti halinde şifrenin sahibi olan öğrenci sorumlu tutulacaktır. e-Kütüphane salonumuzun kullanımı ile ilgili diğer kurallar ise;

  1. Multimedya salonunda kullanıcıları rahatsız edici hiçbir davranışta bulunulamaz, gürültü yapılamaz, yüksek sesle konuşulamaz, bilgisayar kullanımı dışında sohbet vs. amaçlarla bulunulamaz, cep telefonu ile konuşulamaz.
  2. Multimedya salonuna yiyecek veya içecekle girmek kesinlikle yasaktır.
  3. Kullanıcıların, mevcut sistemi kendi istekleri doğrultusunda, izin verilen sınırlar dışında kişiselleştirmeleri ve program yüklemeleri yasaktır.
  4. Sunulan donanım, yazılım ve İnternet bağlantıları, sadece öğrencilerin eğitim, öğretim ve iletişim gereksinimleri içindir. Bunlar dışında herhangi bir amaçla kullanılamaz.
  5. Bilgisayarlar, hiç bir şekilde genel ahlak ve toplum kurallarına, yasalara ve kişisel haklara aykırı amaçlar için kullanılamaz.
  6. Mevcut CD yazıcılar, sadece kişisel dosyaların yedeklenmesi için kullanılacaktır. Bu amaç dışında her türlü izinsiz kopyalama yapmak yasaktır.
  7. Multimedya salonu 24 saat güvenlik kameraları ile izlenmekte ve görüntüler kaydedilmektedir. Kullanıcıların salonları bu bilinçle kullanmaları gerekmektedir.
  8. Kütüphane kurallarına aykırı hareket eden kullanıcılar hakkında  gerekli işlemler yapılacak olup; kullanım hakları süresiz olarak alınacaktır. Durumları bağlı olduğu fakülte/bölüm/birim yönetimine yazılı olarak iletilecektir.

 

 

Multimedya 5Multimedya 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Multimedya 4Multimedya 1

 

 

 

 

 

 

 

26 Kasım 2015, Perşembe 1715 kez görüntülendi