Tüm araştırmacılarımızın kullanımına sunulmak üzere  JAMA, The Journal of the American Medical Association Veritabanı' na üye olunmuştur.

Veritabanına erişim için Tıklayınız.

JAMA, The Journal of the American Medical Association Veritabanı:

American Medical Association (AMA), 1847 yılında ABD’de kurulmuş, kar amacı gütmeyen, en büyük mesleki tıp derneklerinden biridir. Amacı, tıp bilimini, tıp sanatını ve halk sağlığı konularındaki gelişmeleri desteklemektir. American Medical Association, tütün kullanımından ergen sağlığına, AIDS’den yaşlı bakımına, hastaların ve halkın sağlığı için önemli birçok konuda çalışmalar yapmaktadır. AMA, öncelikle JAMA, The Journal of the American Medical Association dergisini ve ardından da 9 uzmanlık alanı yayını olan Archives Journals arşivlerini yayınlamaktadır. JAMA ve Archive Journals günümüzün, en seçkin hakemli tıp yayınları arasında değerlendirilmektedir. Her dergi, kendi alanında klinik dergi sıralamalarının başlarında yer almaktadır.Hakemli tam metin dergilerin yanı sıra doktorların ve tıp öğrencilerinin kendilerini mesleki anlamda geliştirebilmesine olanak sağlayan görsel-işitsel öğeler, resimler, şekiller, tablolar, sunumlar ve küçük sınavlar (quizler) yer alır.

JAMA, The Journal of the American Medical Association Veritabanı:

1. Yılda 48 sayıdan oluşan, uluslararası hakemli genel tıp dergisidir.

2. 1883 yılından buyana birçok dilde kesintisiz olarak yayımlanmaktadır.

3. Dünyanın en yaygın tıp dergisidir.

4. Çevrimiçi sürümleri Silverchair Platformu'nda mevcuttur.

Erişim:

22 Şubat 2016, Pazartesi 2416 kez görüntülendi