Tüm araştırmacılarımızın kullanımına sunulmak üzere Sosyal Bilimler Atıf Dizini SOBİAD" a üye olunmuştur.

SOBİAD – Sosyal Bilimler Atıf Dizini"ne erişim için Tıklayınız…

Türkiye merkezli sosyal bilimler dergilerinde yayınlanan makalelerde yazarların başka makalelere ve kitaplara yaptıkları atıfları ortaya koymak ve veritabanına kayıtlı bir derginin diğer dergiler arasındaki impact (etki) değerini belirlemeyi amaç edinmiş bir atıf dizinidir.

Türkiye merkezli 264 dergide yayınlanan 61.869 makalenin yer aldığı ve 1.250.991 atıfın bulunduğu bir veritabanıdır. Sobiad ile bilim insanları kendilerine yapılmış olan atıflara rahatlıkla ulaşacak, taranan dergilerin impact faktörü (etki değeri) belirlenecek, kendisine en çok atıf yapılan bilim adamları düzenli olarak kamuoyuna duyurulacak, en çok atıf alan dergilerin adları ilan edilecektir. 

Sosyal Bilimler Atıf Dizini’nde Kapsam; 
Süreli olarak en az bir yıl yayın yapmış elektronik dergilerin kaynakçaları taranmış bu tarama sonucunda da yazarın/yazarların eserlerinde yaptıkları atıflar ortaya konulmuştur. 

Sosyal Bilimler Atıf Dizini’nde İçerik; 

Kayıtlı dergilerin tam metin ve özetlerine ulaşmaktır. Ayrıca impact değeri belirlenen bir derginin diğer dergiye göre etki değerinin istatistiksel olarak ortaya koymaktır. 

Sosyal Bilimler Atıf Dizini ile güncel makaleler anında görüntülenebilmekte istenildiği taktirde makalelerin özetlerine ve tam metnine erişim sağlanabilmektedir. 

Taranan dergiler başlığında dergi linkleri aktif olacak böylelikle Türkiye merkezli sosyal bilimler dergilerine dergilere ulaşım daha hızlı ve kolay olacaktır. 

Sosyal Bilimler Atıf Dizini; hem bireysel üyelik hem de kurumsal üyelik kabul etmektedir. Böylelikle hem tek kullanıcılı hem de çok kullanıcılı bir kitleye hitap etmektedir. 

Sosyal Bilimler Atıf Dizini; Türkiye merkezli elektronik dergilerde bulunan hem Türkçe hem de diğer dillerde yapılmış yayınları kapsamaktadır. 

Sosyal Bilimler Atıf Dizini, sosyal bilimler alanında yapılmış ulusal tek atıf arama dizinidir. 

22 Şubat 2016, Pazartesi 1921 kez görüntülendi